logo_large.webp
logo_large.webp

Planeten

In de astrologie zien we planeten als energiebron, een planeet in je horoscoop laat zien op welke manier je deze energie of behoefte naar buiten brengt. De energie van de planeten zal in ieder dierenriemteken en aspect weer anders geuit of beleefd worden, en zal zowel zijn sterke als zijn zwakke kanten laten zien. Het is aan ons om de uitdaging aan te gaan ernaar te streven de sterke kanten verder te ontwikkelen. 

De planeten worden in de astrologie in drie groepen onderverdeeld. De snelle planeten ofwel de meest sterke persoonlijke planeten: Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Vervolgens de overbruggingsplaneten: Jupiter en Saturnus, deze confronteren ons met invloeden en inhouden van de buitenwereld. Tot slot zijn er nog drie transssaturnale planeten: Uranus, Neptunes en Pluto. Deze laatste planeten blijven vele jaren in een dierenriemteken staan en zijn op die manier van invloed op een hele generatie. 

Planeten lopen ook wel eens retrograde, dat wil zeggen dat ze vanuit ons punt van waarneming achteruitlopen. De energie van deze planeet zal zich dan anders uiten dan wanneer hij vooruitloopt.

 
 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN