logo_large.webp
logo_large.webp

Uitleg horoscoop

 
 

Bijna iedereen kijkt ’s ochtends toch even nieuwsgierig naar de horoscopen in de krant. Deze horoscopen hebben echter niets te maken met een persoonlijke horoscoop zoals een echte astroloog die opstelt. De berichtjes die je kunt lezen in kranten en tijdschriften zijn zo algemeen mogelijk opgesteld en de kans dat deze voorspellingen uitkomen zijn dan ook gering.

 Allereerst wil ik uitleggen hoe een geboortehoroscoop in elkaar zit. Iedereen heeft een sterrenbeeld en al deze sterrenbeelden aan elkaar vormen samen de dierenriem, ook wel zodiakriem genoemd. Ieder sterrenbeeld staat voor zijn eigen kenmerken en deze tekens geven het uitgangspunt weer van een karakteraanleg. Om en om  zijn de tekens positief/mannelijk en negatief/vrouwelijk, dit noemt men de polariteit van het teken. Positieve tekens zijn extrovert en negatieve tekens meer introvert. De dierenriem wordt verder onderverdeeld in 3 groepen van 4 tekens, de kruizen. Zo heb je de tekens van het hoofdkruis, het vaste kruis en het beweeglijke kruis. Het kruis laat zien hoe je omgaat met problemen in het leven, hoe je die verwerkt. Als laatste maar zeker belangrijke verdeling kijken we naar de elementen van de tekens. De elementen vuur, aarde, water en lucht, deze geven aan hoe je tegen de wereld aankijkt.

Op de horoscooptekening zie je ook driehoekjes staan, een soort taartpuntjes, deze noemen we de huizen van de horoscoop. Ieder huis staat voor een ander levensgebied, zo heb je een huis voor je persoonlijkheid, 1 op 1 relaties, ambitie, je thuis, communicatie en ga zo maar door. De  eigenschappen van het dierenriemteken dat bij het betreffende huis staat hebben invloed op dit huis. De huizen zijn onderverdeeld in vuurhuizen, aardehuizen, luchthuizen en waterhuizen. Deze geven ieder een eigen cyclus weer.

Dan kijken we natuurlijk ook nog naar de planeten, planeten in een horoscoop geven een behoefte weer. Het zijn de planeetposities in teken en huis die voor een bepaalde structuur in de horoscoop zorgen. Meestal worden bepaalde dierenriemtekens benadrukt door de planetenverdeling, deze zijn dan ook kenmerkend voor iemands karakter. Wanneer je naar een horoscoop kijkt zie je ook allerlei lijnen kriskras door elkaar lopen. Deze lijnen zijn hoekverbindingen tussen planeten en worden aspecten genoemd. Deze aspecten geven informatie over de wijze waarop de verschillende energieën van de planeten op elkaar inwerken, elkaar aanvullen of tegenwerken.

Al met al komt er dus heel wat bij kijken om een persoonlijke horoscoop te ontleden.  Alle horoscopen en ook de numerologie wordt door AstroMoon persoonlijk geanalyseerd en in heldere teksten geformuleerd. Niet zweverig, gedramatiseerd of mooier gemaakt dan het is. Zo is iedere horoscoop of numerologie analyse uniek, want jij bent uniek.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN