logo_large.webp
logo_large.webp

Maanfasen

 
 

De cyclus van de maan is  een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei en tenslotte weer afbouwen en loslaten. 

De Nieuwe Maan is een krachtig moment en staat voor opbouw, het is een nieuw begin waar je met frisse kracht je nieuwe intenties naar buiten laat komen. De Nieuwe Maan staat iedere maand in een ander teken en zo heeft iedere Nieuwe Maan een ander thema waar het nieuwe begin zich op richt. Tijdens Nieuwe Maan ga je het zaadje planten.

De groeifase speelt zich af tijdens de Wassende Maan. In deze periode gaat je nieuwe begin vorm  krijgen, het gaat groeien. Misschien voelt het soms wat onwennig of onzeker maar met de juiste intentie voel je je steeds sterker worden en gaat je doelstelling concretere vormen aannemen.

En dan sta je ineens in volle bloei, je voelt je krachtig en energiek, je hebt je doel bereikt. Dat is het Volle Maan moment. Je kunt terugkijken op de weg die je gegaan bent om dit punt te bereiken en genieten van de voldoening.

Tenslotte krijgen we de Afnemende Maan, in deze periode laat je alles bezinken en kom je tot rust. Je ruimt op wat overbodig voor je is geworden zet de puntjes op de i waar dat nodig is.

Wereldwijd gebruiken mensen de kracht van de maan als hulpmiddel bij het maken van hun keuzes. Waar staat de Maan, in welk teken? Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen thema wat dan in het licht van de maan komt te staan.

Persoonlijk kijk ik graag naar het moment dat de Nieuwe Maan in een teken staat en het moment wanneer het Volle Maan in datzelfde teken is. Hier zit ongeveer een half jaar tussen. Doordat de maanstanden in hetzelfde teken staan hebben ze hetzelfde thema. Een nieuw begin heeft vaak ook zijn tijd nodig om tot wasdom te komen en in dat half jaar kun je echt iets bereiken. 


 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN