logo_large.webp
logo_large.webp

Blog

Geen dag is hetzelfde dus ook niet in het universum, planeten zijn constant in beweging. Sommige gaan langzaam en staan jaren in een zelfde dierenriemteken terwijl anderen er in een paar dagen doorheen vliegen. Door al deze bewegingen verandert de energie niet alleen om je heen maar ook in je zelf. AstroMoon houdt je op de hoogte van het belangrijkste astrologische nieuws.

Zon in Leeuw - 22 juli 202

Elk jaar, midden in de zomer, begint het Leeuw-seizoen. Het Leeuw-seizoen, gaat van start wanneer de zon dit vaste vuurteken binnenkomt. Leeuw is het teken dat je aanmoedigt om meer zelfvertrouwen en speelsheid te kweken en te brullen wat er in je hart is.
Het Leeuw-seizoen vraagt om je zelfgevoel te koesteren, nieuwe manieren te vinden om je emoties te verwerken door levendige zelfexpressie. Durf je dromen na te jagen en wees pro-actief, denk optimistisch en wees vastbesloten om stappen voorwaarts te maken. Laat zien dat je onverschrokken en vol passie je doel nastreeft.
De Zon is de kern van wie je bent, wat je kracht geeft en wat je drijft. Op zijn beurt is Leeuw erg trots, neemt graag de leiding en ontvangt maar wat graag complimenten over zij

Volle Maan in Steenbok - 21 juli 2024

Op 21 juli, 12:16, ervaren we een Volle Maan op de 29º graad van Steenbok. Deze krachtige gebeurtenis zal waarschijnlijk ongemakkelijke waarheden blootleggen en onverwerkte pijn uit ons verleden naar boven brengen die nu klaar is om gevoeld en erkend te worden.

Tijdens een volle maan staat de Maan volledig in het licht van de zon de maan. Deze stand stelt ons in staat ons bewust te worden van iets dat meestal onbewust en aan ons zicht onttrokken is. In deze tijd van de maand hebben we de kans om iets te zien wat we voorheen niet konden zien, dingen worden duidelijk. Emoties worden sterker gevoeld tijdens een Volle Maan, wat onopgelost is, komt naar de oppervlakte om te worden losgelaten. De Volle Maan is bedoeld om dingen af te ronden, los te laten of afscheid van te nemen.

Venus in Leeuw - 11 juni 2024

Vandaag verlaat Venus Kreeft en gaat Leeuw binnen, waar ze tot 5 augustus zal blijven. Venus in Leeuw vraagt ons om te schitteren, moedigt ons aan om ons ware zelf te laten zien en motiveert ons de liefde voor het leven en speelsheid te verdiepen.

Venus in Leeuw is bedoeld om meer in jezelf te investeren, niet alleen geld maar meer nog tijd en energie. De fase van Venus in Leeuw vertegenwoordigt een periode van integratie en vertering van de ervaringen die we eerder hebben opgedaan. Deze verwerking richt zich vooral op het gebied van relaties, financiën en andere thema’s waar je veel waarde aan hecht.

In de astrologie wordt Venus geassocieerd met het verband tussen hoe we ons verho

Nieuwe Maan in Kreeft - 6 juli 2024

Op 6 juli hebben we een Nieuwe Maan in het zorgzame waterteken Kreeft. Deze Nieuwe Maan nodigt ons uit om contact te maken met het gevoel van thuis in onszelf, een nieuw bewustzijn van onze emotionele aard te ontwikkelen en een nieuwe relatie aan te gaan met onze gevoeligheid en kwetsbaarheid.

Mogelijkheden om ons emotionele zelfbewustzijn en ons begrip van hun ware behoeften te verdiepen worden tijdens deze Nieuwe Maan vergroot. Deze Nieuwe Maan laat je weten dat je je niet verplicht bent om je al het leed om je heen aan te trekken en je er verantwoordelijk voor te voelen.

Een Nieuwe Maan is het begin van de maancyclus: het is een uitnodiging om nieuwe zaden te planten en duidelijke intenties te stellen voor de komende weken. Op een nieuwe maan ontmoeten de z

Neptunus retrograde tot 7 december 2024

Neptunus staat sinds 2011 in Vissen en loopt nu tot 7 december achteruit. Het teken Vissen en Neptunus horen bij elkaar en wanneer Neptunus in zijn eigen teken staat dan wordt zijn energie nog eens versterkt. Zowel Vissen als Neptunus staan voor het onbewuste, het spirituele en onze intuïtie. We hebben kunnen constateren dat er de laatste jaren enorm veel spiritueel gerichte workshops e.d. worden aangeboden. Yoga, meditatie, ayahuasca, allemaal bedoelt om de reis naar binnen te maken.

Een planeet die retrograde gaat nodigt uit tot reflectie, herbeoordeling en heroriëntering, en herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om de tijd te nemen om te verwerken en te integreren wat er gebeurde terwijl de planeet vooruit liep.
Neptunus retrograde in Vissen nodigt ons uit o

Mercurius in Leeuw - 2 juli 2024

Mercurius doet zijn intrede in het vuurteken Leeuw en dus durven we wat meer van onszelf te laten zien. Mercurius in Leeuw nodigt uit tot een verschuiving in onze denk- en communicatiestijlen en inspireert ons om ons zelfverzekerder en creatiever uit te drukken.

Gedurende deze tijd worden we aangemoedigd om onze ideeën met de wereld te delen en kansen te grijpen om gehoord te worden. Leeuw is een trots teken wat er moeite mee met tegenspraak kan hebben. Zie op of aanmerkingen niet als een aanval maar ontvang het dankbaar en haal het positieve eruit.

 Mercurius in Leeuw inspireert ons om enthousiast te communiceren en creatief te denken, terwijl we ons bewust zijn van de waarde van het delen van onze meningen en ideeën. Deze combinatie van energieën bevordert crea

Saturnus retrograde - 29 juni 2024



Op 29 juni gaat Saturnus retrograde (achteruitlopen) op 19º25' van Vissen. Wanneer een planeet achteruitloopt dan keert de bijbehorende energie zich meer naar binnen. De komende vier en een halve maand zijn gericht op herbepalen van onze grenzen en prioriteiten, het creëren van structuur in waar onzekerheid bestaat en het verfijnen van onze spirituele discipline. Deze Saturnus retrograde vraagt ons om na te denken over onze relatie tot verantwoordelijkheid en dienstbaarheid.

Saturnus is net als een leraar die over je schouder meekijkt of je het wel goed doet. Heb je je verantwoordelijkheden de afgelopen tijd serieus genomen dan zal Saturnus je daar zeker voor gaan belonen. Het kan een poosje duren, maar beloning komt. Heb je daarentegen de kantjes ervan af

Volle Maan in Steenbok - 22 juni 2024

Op 22 juni, ervaren we de eerste van twee Volle Manen in Steenbok, die plaatsvinden in dit Kreeft-seizoen. . De Volle Maan in Steenbok biedt ons de kans om ons bewust te worden van hoe we in deze tijd volwassen moeten worden en verantwoordelijkheid moeten nemen.

Volle Manen vertegenwoordigen een moment van hoogtepunt en voltooiing. In deze tijd van de maand staat de Maan vol in het licht van de Zon, de Maan wordt geassocieerd met ons bewustzijn, onze onderbewuste en emotionele wereld. We krijgen de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in situaties die onzeker of onduidelijk waren.

Volle Manen brengen de dynamische spanning tussen de twee tegengestelde energieën. Deze Volle Maan staan Kreeft en Steenbok recht tegenover elkaar en we worden uitgedaagd om de c

Zon in Kreeft - 20 juni 2024

De Zon is Kreeft binnengekomen en dat betekent niet alleen dat de zomer gaat beginnen. Kreeft is het eerste waterteken van dierenriem en door dit gevoelige teken worden we ons bewust van onze emoties en kwetsbaarheid. Dit zorgzame teken is gericht op het creëren van zekerheid en veiligheid, niet alleen om ons heen maar ook van binnenuit.
De Maan is de heerser van Kreeft en wordt in verband gebracht met onze emotionele wereld, onze kindertijd, ons verleden, onze familie en het gevoel van je thuisvoelen.
Wanneer de Zon het teken Kreeft bezoekt, worden we uitgenodigd om onze emotionele zelfkennis te verdiepen en ons duidelijker bewust te worden van hoe onze kindertijd, ons verleden en onze vroege ervaringen nog steeds de manier bepalen waarop we door het leven gaan. De manie

Venus vierkant Neptunus

Venus de planeet van schoonheid staat in een vierkant met de dromerige Neptunus. Verbindingen tussen deze twee planeten stimuleren gegarandeerd je creatieve en artistieke talenten. Je voorstellingsvermogen is bijzonder sterk maar of de ander de boodschap begrijpt die je wilt overbrengen is maar de vraag. Dat geeft ook helemaal niet, laat je hierdoor ook vooral niet afremmen.
In de liefde kun je een wat onrealistisch beeld over je partner hebben. Hoewel deze stand de liefde zeker naar een hoger spiritueel niveau kan tillen moet je er ook rekening mee houden dat je partner niet mee wil gaan in jouw idee van liefde.
Verbintenissen die onder deze stand tot bloei komen zijn waarschijnlijk op fantasie gebouwd, pr

Mars vierkant Pluto - 11 juni 2024

Mars in Stier staat vandaag in een perfect vierkant met Pluto in Waterman. Mars-Pluto-vierkanten laten een verhoogde druk zien om te transformeren, te groeien en onze gehechtheid aan oude beschermingsmechanismen en automatische reactiepatronen los te laten. Dit vierkant tussen Mars in Stier en Pluto in Waterman weerspiegelt een toename van de intensiteit van onze verlangens en geeft ons de mogelijkheid tot meer vastberadenheid, wilskracht en gedrevenheid.
Machtsstrijd, confrontaties en de behoefte om de controle te hebben steken vandaag waarschijnlijk ook de kop op. Dit kan twee kanten op werken, dat jezelf degene bent die druk uitoefent of dat jezelf juist degene bent die druk ervaart. Wees voorzichtig met de intensiteit van deze energie, deze moet met de

Mars is Stier - juni 2024

Mars heeft zijn intrede gedaan in het aardeteken Stier. In de astrologie geven transits van Mars aan waar actie plaatsvindt. De energie van Mars, de oude heerser van zowel Ram als Schorpioen, is scherp, moedig en voorwaarts.
Mars in Stier zorgt dat je geconcentreerd bent op het bouwen van een stevig fundament dat je in stelt gestaag door te bouwen wat je begonnen was toen Mars in Ram stond. Deze transit motiveert ons om de bruisende Mars-energie te kanaliseren naar onze langetermijnverlangens. Stier is een teken wat soms langzaam op gang komt, maar zit de vaart er eenmaal in dan is hij vaak niet meer te stoppen. Deze stand helpt je te concentreren op het creëren van structuren en systemen die het mogelijk

Nieuwe Maan in Tweelingen - 6 juni 2024

Het is 6 juni Nieuwe Maan in het ongeduldige luchtteken Tweelingen. Een Nieuwe Maan nodigt je uit voor een nieuw voornemen, een nieuwe intentie en in Tweelingen is dat vooral gericht op communicatie en persoonlijke contacten. Houd jezelf eens tegen het licht en vraag je eens af of je het moeilijk vind om eerlijk te zijn. Neem je voor om zo eerlijk en duidelijk mogelijk te zijn in je contact met anderen. Communiceren is meer dan alleen het geschreven of gesproken woord, het gaat ook lichaamstaal en creatieve uiting.

Tweelingen is het teken dat graag veel praat en vaak genoeg zelfs de spot met iemand drijft. Zeker wanneer er in een gesprek waar de ander je mening niet deelt kun je proberen grappig te zijn. Toch dien je er alert op te zijn dat deze ietwat sarcastische humor nie

Jupiter driehoek Pluto - 4 juni 2024

De komende dagen staat Jupiter in een gunstige verbinding met de transformerende Pluto. Dit zijn dagen waar je met goed gevolg positieve veranderingen in je leven tot stand weet te brengen. De belangrijkste vraag die je jezelf bij dit alles moet stellen is, “Voor wie doe ik dit eigenlijk?” Kansen liggen voor het grijpen en alles lijkt je mee te zitten. Met deze stand is het belangrijk om niet te egoïstisch te denken, je doel moet niet alleen jou ten goede komen maar ook je medemens. De kans is groot dat je anderen bij de hand pakt en de goede kant op leidt. Gebruik je invloed op een positieve manier, help je medemens en groei samen.

Mercurius in Tweelingen - 3 juni 2024

Mercurius is in jubelstemming want hij is zijn eigen teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 17 juni 2024. Met Mercurius in Tweelingen gaan we merken dat onze communicatie intensiever wordt. Er is meer sprake van telefoontjes, post die beantwoord moet worden e.d., maar er vinden ook meer gesprekken en discussies plaats. Er is sprake van veel geestelijke activiteit en je hebt soms het gevoel dat je het even niet meer kunt overzien. Probeer je af en toe te distantiëren om de geest helder te houden. Vergeet in deze tijd waarin je zelf veel wilt vertellen niet om ook een goed luisterend oor te zijn voor anderen. Zorg dat je geest flexibel blijft en houd niet vast aan starre overtuigingen. Sta open voor nieuwe ervaringen en wees nieuwsgierig naar wat er op je pad komt. Dit is een

Jupiter in Tweelingen - 25 mei 2024

De uitbundige Jupiter is het nieuwsgierige teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 10 juni 2025.  

Jupiter, de traditionele heerser van zowel Boogschutter als Vissen, is de planeet die wordt geassocieerd met expansie, overvloed en groei. Transits van Jupiter informeren ons over een verschuiving in hoe we worden aangetrokken tot het zoeken naar waarheid en betekenis en in onze relatie tot onze overtuigingen, levensfilosofie en kosmologie.

Volle Maan in Boogschutter - 23 mei 2024

De Volle Maan van 23 mei 2024 staat in het vuurteken Boogschutter. In het tegenoverliggende teken Tweelingen laat de Zon zijn volle licht schijnen op de Maan. Deze lunatie nodigt uit om voorbij onze comfortzone te gaan en ons te concentreren op onze zoektocht naar waarheid en betekenis.

Zon in Tweelingen - 20 mei 2024

De zon is zijn reis gestart in Tweelingen, het eerste luchtteken van de dierenriem. De verschuiving van de Zon van een vast aardeteken naar een flexibel luchttekenen is zeker voelbaar, en het binnendringen van de zon in Tweelingen brengt een frisse wind en een verlangen naar verandering en nieuwigheid in ons leven.
Tweelingenseizoen is vooral gericht op 

Mercurius in Stier - 15 mei 2024

Mercurius heeft na een lang verblijf vuurteken Ram verlaten en is het aardeteken Stier binnengekomen. Mercurius blijft tot en met 3 juni in Stier en nodigt ons uit om pragmatisch te denken en praktische oplossingen te zoeken voor elk probleem waarmee we worden geconfronteerd.

Nieuwe Maan in Stier - 8 mei 2024

De nieuwe Maan in Stier, met zijn aardende invloed, moedigt ons aan om onze ambities af te stemmen op de tastbare en blijvende aspecten van het leven.

Stier waardeert verbindingen en relaties  , vooral die welke de tand des tijds doorstaan. De nieuwe maan in Stier zet ons ertoe aan onze relaties opnieuw te beoordelen en te versterken, waarbij we ons richten op de banden die bijdr

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN