logo_large.webp
logo_large.webp

Blog

Volle Maan in Steenbok - 22 juni 2024

Op 22 juni, ervaren we de eerste van twee Volle Manen in Steenbok, die plaatsvinden in dit Kreeft-seizoen. . De Volle Maan in Steenbok biedt ons de kans om ons bewust te worden van hoe we in deze tijd volwassen moeten worden en verantwoordelijkheid moeten nemen.

Volle Manen vertegenwoordigen een moment van hoogtepunt en voltooiing. In deze tijd van de maand staat de Maan vol in het licht van de Zon, de Maan wordt geassocieerd met ons bewustzijn, onze onderbewuste en emotionele wereld. We krijgen de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in situaties die onzeker of onduidelijk waren.

Volle Manen brengen de dynamische spanning tussen de twee tegengestelde energieën. Deze Volle Maan staan Kreeft en Steenbok recht tegenover elkaar en we worden uitgedaagd om de c

Zon in Kreeft - 20 juni 2024

De Zon is Kreeft binnengekomen en dat betekent niet alleen dat de zomer gaat beginnen. Kreeft is het eerste waterteken van dierenriem en door dit gevoelige teken worden we ons bewust van onze emoties en kwetsbaarheid. Dit zorgzame teken is gericht op het creëren van zekerheid en veiligheid, niet alleen om ons heen maar ook van binnenuit.
De Maan is de heerser van Kreeft en wordt in verband gebracht met onze emotionele wereld, onze kindertijd, ons verleden, onze familie en het gevoel van je thuisvoelen.
Wanneer de Zon het teken Kreeft bezoekt, worden we uitgenodigd om onze emotionele zelfkennis te verdiepen en ons duidelijker bewust te worden van hoe onze kindertijd, ons verleden en onze vroege ervaringen nog steeds de manier bepalen waarop we door het leven gaan. De manie

Venus vierkant Neptunus

Venus de planeet van schoonheid staat in een vierkant met de dromerige Neptunus. Verbindingen tussen deze twee planeten stimuleren gegarandeerd je creatieve en artistieke talenten. Je voorstellingsvermogen is bijzonder sterk maar of de ander de boodschap begrijpt die je wilt overbrengen is maar de vraag. Dat geeft ook helemaal niet, laat je hierdoor ook vooral niet afremmen.
In de liefde kun je een wat onrealistisch beeld over je partner hebben. Hoewel deze stand de liefde zeker naar een hoger spiritueel niveau kan tillen moet je er ook rekening mee houden dat je partner niet mee wil gaan in jouw idee van liefde.
Verbintenissen die onder deze stand tot bloei komen zijn waarschijnlijk op fantasie gebouwd, pr

Mars vierkant Pluto - 11 juni 2024

Mars in Stier staat vandaag in een perfect vierkant met Pluto in Waterman. Mars-Pluto-vierkanten laten een verhoogde druk zien om te transformeren, te groeien en onze gehechtheid aan oude beschermingsmechanismen en automatische reactiepatronen los te laten. Dit vierkant tussen Mars in Stier en Pluto in Waterman weerspiegelt een toename van de intensiteit van onze verlangens en geeft ons de mogelijkheid tot meer vastberadenheid, wilskracht en gedrevenheid.
Machtsstrijd, confrontaties en de behoefte om de controle te hebben steken vandaag waarschijnlijk ook de kop op. Dit kan twee kanten op werken, dat jezelf degene bent die druk uitoefent of dat jezelf juist degene bent die druk ervaart. Wees voorzichtig met de intensiteit van deze energie, deze moet met de

Mars is Stier - juni 2024

Mars heeft zijn intrede gedaan in het aardeteken Stier. In de astrologie geven transits van Mars aan waar actie plaatsvindt. De energie van Mars, de oude heerser van zowel Ram als Schorpioen, is scherp, moedig en voorwaarts.
Mars in Stier zorgt dat je geconcentreerd bent op het bouwen van een stevig fundament dat je in stelt gestaag door te bouwen wat je begonnen was toen Mars in Ram stond. Deze transit motiveert ons om de bruisende Mars-energie te kanaliseren naar onze langetermijnverlangens. Stier is een teken wat soms langzaam op gang komt, maar zit de vaart er eenmaal in dan is hij vaak niet meer te stoppen. Deze stand helpt je te concentreren op het creëren van structuren en systemen die het mogelijk

Nieuwe Maan in Tweelingen - 6 juni 2024

Het is 6 juni Nieuwe Maan in het ongeduldige luchtteken Tweelingen. Een Nieuwe Maan nodigt je uit voor een nieuw voornemen, een nieuwe intentie en in Tweelingen is dat vooral gericht op communicatie en persoonlijke contacten. Houd jezelf eens tegen het licht en vraag je eens af of je het moeilijk vind om eerlijk te zijn. Neem je voor om zo eerlijk en duidelijk mogelijk te zijn in je contact met anderen. Communiceren is meer dan alleen het geschreven of gesproken woord, het gaat ook lichaamstaal en creatieve uiting.

Tweelingen is het teken dat graag veel praat en vaak genoeg zelfs de spot met iemand drijft. Zeker wanneer er in een gesprek waar de ander je mening niet deelt kun je proberen grappig te zijn. Toch dien je er alert op te zijn dat deze ietwat sarcastische humor nie

Jupiter driehoek Pluto - 4 juni 2024

De komende dagen staat Jupiter in een gunstige verbinding met de transformerende Pluto. Dit zijn dagen waar je met goed gevolg positieve veranderingen in je leven tot stand weet te brengen. De belangrijkste vraag die je jezelf bij dit alles moet stellen is, “Voor wie doe ik dit eigenlijk?” Kansen liggen voor het grijpen en alles lijkt je mee te zitten. Met deze stand is het belangrijk om niet te egoïstisch te denken, je doel moet niet alleen jou ten goede komen maar ook je medemens. De kans is groot dat je anderen bij de hand pakt en de goede kant op leidt. Gebruik je invloed op een positieve manier, help je medemens en groei samen.

Mercurius in Tweelingen - 3 juni 2024

Mercurius is in jubelstemming want hij is zijn eigen teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 17 juni 2024. Met Mercurius in Tweelingen gaan we merken dat onze communicatie intensiever wordt. Er is meer sprake van telefoontjes, post die beantwoord moet worden e.d., maar er vinden ook meer gesprekken en discussies plaats. Er is sprake van veel geestelijke activiteit en je hebt soms het gevoel dat je het even niet meer kunt overzien. Probeer je af en toe te distantiëren om de geest helder te houden. Vergeet in deze tijd waarin je zelf veel wilt vertellen niet om ook een goed luisterend oor te zijn voor anderen. Zorg dat je geest flexibel blijft en houd niet vast aan starre overtuigingen. Sta open voor nieuwe ervaringen en wees nieuwsgierig naar wat er op je pad komt. Dit is een

Jupiter in Tweelingen - 25 mei 2024

De uitbundige Jupiter is het nieuwsgierige teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 10 juni 2025.  

Jupiter, de traditionele heerser van zowel Boogschutter als Vissen, is de planeet die wordt geassocieerd met expansie, overvloed en groei. Transits van Jupiter informeren ons over een verschuiving in hoe we worden aangetrokken tot het zoeken naar waarheid en betekenis en in onze relatie tot onze overtuigingen, levensfilosofie en kosmologie.

Volle Maan in Boogschutter - 23 mei 2024

De Volle Maan van 23 mei 2024 staat in het vuurteken Boogschutter. In het tegenoverliggende teken Tweelingen laat de Zon zijn volle licht schijnen op de Maan. Deze lunatie nodigt uit om voorbij onze comfortzone te gaan en ons te concentreren op onze zoektocht naar waarheid en betekenis.

Zon in Tweelingen - 20 mei 2024

De zon is zijn reis gestart in Tweelingen, het eerste luchtteken van de dierenriem. De verschuiving van de Zon van een vast aardeteken naar een flexibel luchttekenen is zeker voelbaar, en het binnendringen van de zon in Tweelingen brengt een frisse wind en een verlangen naar verandering en nieuwigheid in ons leven.
Tweelingenseizoen is vooral gericht op 

Mercurius in Stier - 15 mei 2024

Mercurius heeft na een lang verblijf vuurteken Ram verlaten en is het aardeteken Stier binnengekomen. Mercurius blijft tot en met 3 juni in Stier en nodigt ons uit om pragmatisch te denken en praktische oplossingen te zoeken voor elk probleem waarmee we worden geconfronteerd.

Nieuwe Maan in Stier - 8 mei 2024

De nieuwe Maan in Stier, met zijn aardende invloed, moedigt ons aan om onze ambities af te stemmen op de tastbare en blijvende aspecten van het leven.

Stier waardeert verbindingen en relaties  , vooral die welke de tand des tijds doorstaan. De nieuwe maan in Stier zet ons ertoe aan onze relaties opnieuw te beoordelen en te versterken, waarbij we ons richten op de banden die bijdr

Pluto retograde in Waterman- mei 2024

Pluto, de raadselachtige planeet van transformatie en wedergeboorte loopt achteruit in het vernieuwende teken Waterman. Dat geeft ons de komende maanden de tijd  om op de pauzeknop te duwen en eens diep in de verborgen hoeken van onze psyche te graven. Deze retrograde nodigt je uit om je schaduwen onder ogen te zien, onze doelen opnieuw te onderzoeken en plannen bij te stellen. Verwelkom nieuwe inzichten en integreer ze in je aanpak om vooruit te komen.

Mars sextiel Pluto - 4 mei 2024

Mars in Ram vormt een sextiel met Pluto in Waterman, deze dynamische combinatie stelt ons in staat om onze doelen met hernieuwde passie en uithoudingsvermogen na te streven.
Deze stand tussen de huidige heerser en voormalige heerser van Schorpioen, stelt ons in staat om complexe projecten aan te pakken, ons enthousiasme nieuw leven in te blazen en uitdagingen met moed en veerkracht aan te gaan. Er is weinig dat we niet kunnen bereiken, dus grijp het moment en ga je dromen na met niet-aflatende vastberadenheid.
Door deze stand beschikken we over een sterk uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen dat nodig is om onze doelen tot een goed einde te brengen. De standvastige vastberadenheid van Mars wordt gecombineerd met de transformerende kracht van Pluto om ons vooruit te

Venus in Stier - 29 april 2024

Op 29 april ontvangt het aardeteken Stier de planeet van liefde en harmonie, Venus. Dit is een soort thuiskomen voor Venus want deze planeet is de heerser van Stier. De komende weken richten we ons meer op de dingen die werkelijk belangrijk voor ons zijn, de dingen die ons echt gelukkig maken. Stier hecht veel waarde aan stabiliteit en zekerheden maar hoe zeker kun je zijn over je werk, relatie, huisvesting enz.?  Uranus en Jupiter staan immers ook in Stier en die kunnen voor nogal wat opschudding zorgen waardoor opeens alles instabiel en onzeker wordt. Moeten we daar wakker van liggen? Nee, dat moeten we vooral niet doen want iedere “crisis” zorgt voor nieuwe mogelijkheden. En Uranus en Jupiter helpen je om grensverleggend en vernieuwend deze mogelijkheden te onderzoeken en te sta

Volle Maan in Schorpioen - 24 april 2024

Op 24 april 2024 is het  Volle Maan in het waterteken Schorpioen.

Schorpioen is een van de meest uitdagende tekens voor de Maan om in te verblijven. Er wordt wel eens gezegd dat de Maan in Schorpioen niet in staat is om zijn energie in alle volheid uit te drukken, maar laat je niet voor de gek houden. De transformerende ups en downs van deze Volle Maan in Schorpioen zijn zeker voelbaar en kan zelfs als magisch ervaren worden.

Zon in Stier - 19 april 2024

De Zon in Stier maakt je overdreven gefocust op je werk of je raakt geobsedeerd door plezier. Stier hecht waarde aan stabiliteit in relaties, werk, financiën, mooie spullen en deze stand zorgt voor extra motivatie om dit voor elkaar te krijgen. Je zet al je energie in om je doel te bereiken en niemand kan je beslissing beïnvloeden. De Zon in Stier helpt je om standvastige ideeën, overtuigingen en standpunten uit te werken. Overhaast handelen is niets voor Stier, iedere reis, zakelijk voorstel of nieuwe ontmoeting wordt zorgvuldig geëvalueerd. Stier heeft vaak moeite met verandering en gaat dwars liggen wanneer iets niet loopt

Jupiter conjunct Uranus - april 2024

 De meest opwindende transit van 2024 is in aantocht. Eens in de 14 jaar ontmoeten Jupiter en Uranus elkaar en dat vindt nu op 21 april plaats in het teken Stier. Zet je schrap voor een golf van onverwachte gebeurtenissen in je leven. Er zullen deuren voor je open gaan, misschien niet de deuren die je in gedachten had, maar ze zullen je helpen om dichter bij het doel van je ziel te komen. Houd er aan de andere kant ook rekening mee dat dingen ten einde kunnen komen, en ook dat heb je niet zien aankomen.

Jupiter staat voor geluk en Uranus is verrassend of zelfs schokkend en ze staan elke 14 jaar op dezelfde grade. Dit is de eerste keer in meer dan 80 jaar dat deze twee gasreuzen elkaar ontmoeten in het aardeteken Stier. Wanneer Jupiter, bekend om zijn frisse perspectieven en

Ram eigenschappen

We zitten nog een paar dagen in het Ram-seizoen♈️maar wat zijn nu precies de eigenschappen van dit vuurteken?
Het eerste teken van de dierenriem is Ram, daar start tevens de lente. Ram staat voor het begin van het leven, de creatieve en onafhankelijke geest. Hij wordt vaak als pionier en leider gezien. Rammen zijn positief bekeken moedige, romantische en spontane mensen die altijd naar iets nieuws op zoek zijn. Daarnaast kunnen Rammen ook erg koppig en humeurig zijn en zelfs ongelukken aantrekken.
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN