logo_large.webp
logo_large.webp

De 4 elementen

 
 

In de westerse astrologie onderscheiden we 4 elementen: vuur, aarde, lucht en water. Deze elementen geven aan hoe je tegen de wereld aankijkt.

Ram, Leeuw en Boogschutter zijn vuurtekens.

Vuurtekens zijn impulsief met groot enthousiasme en vurige inzet, die wel vaak snel afkoelt. Ze beschikken over een sterke intuïtie en hebben een irrationeel weten waar iets vanaf komt of hoe het zich ontwikkeld. Vuurtekens zijn naïef en op zelfontwikkeling gericht.

 

Stier, Maagd en Steenbok zijn aardetekens.

Aardetekens zijn praktisch en realistisch ingesteld en hebben met de zintuigen te maken, met gewaarworden en realiteit. Aardetekens zijn gericht op het praktisch bruikbaar en nuttig maken van dingen.

 

Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn luchttekens.

Luchttekens functioneren verstandelijk en communicatief. Ze staan voor het denken, het vaststellen wat er is. Deze tekens zijn objectief en ze hebben een logica in hun denkpatroon.

 

Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn watertekens.

Watertekens zijn de tekens die met het gevoel te maken hebben, met emotie en sensitiviteit. Voor deze tekens is het belangrijk of iets prettig aanvoelt en emotioneel te plaatsen is. Aan de hand daarvan wordt bekeken of iets aanvaard of verworpen wordt.

 

Deze 4 elementen zijn allemaal in ieder van ons aanwezig. Door de plaatsing van de planeten kun je zien op welk element meer nadruk wordt gelegd of juist onderbezet is.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN