logo_large.webp
logo_large.webp

Astro Nieuws

 

Geen dag is hetzelfde dus ook niet in het universum, planeten zijn constant in beweging. Sommige gaan langzaam en staan jaren in een zelfde dierenriemteken terwijl anderen er in een paar dagen doorheen vliegen. Door al deze bewegingen verandert de energie niet alleen om je heen maar ook in je zelf. AstroMoon houdt je op de hoogte van het belangrijkste astrologische nieuws.

 

Volle Maan in Steenbok - emotionele rijping

Op 22 juni, ervaren we de eerste van twee Volle Manen in Steenbok, die plaatsvinden in dit Kreeft-seizoen. . De Volle Maan in Steenbok biedt ons de kans om ons bewust te worden van hoe we in deze tijd volwassen moeten worden en verantwoordelijkheid moeten nemen.

Volle Manen vertegenwoordigen een moment van hoogtepunt en voltooiing. In deze tijd van de maand staat de Maan vol in het licht van de Zon, de Maan wordt geassocieerd met ons bewustzijn, onze onderbewuste en emotionele wereld. We krijgen de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in situaties die onzeker of onduidelijk waren.

Volle Manen brengen de dynamische spanning tussen de twee tegengestelde energieën. Deze Volle Maan staan Kreeft en Steenbok recht tegenover elkaar en we worden uitgedaagd om de contrasten tussen deze twee in evenwicht te brengen. Zowel Kreeft als Steenbok, ook wel de familie-as genoemd, zijn verbonden met ons verleden, onze opvoeding en de manier waarop we zijn geprogrammeerd of geconditioneerd vanuit onze cultuur, onze samenleving en onze familie van herkomst. De polariteit Kreeft-Steenbok correleert met onze persoonlijke en emotionele rijpingsreis en met hoe we voorwaarden voor veiligheid in ons leven creëren, zowel emotioneel (Kreeft) als materieel (Steenbok).

Kreeft wordt geregeerd door de maan: beide zijn verbonden met ons innerlijke kind en onze innerlijke moederarchetypen, met hoe we zijn gevoed door onze ouders, scholen, enz., en hoe we onszelf bemoederen en koesteren. Steenbok en zijn heerser Saturnus zijn in plaats daarvan verbonden met onze innerlijke vaderfiguur en de volwassen delen van onze psyche, en met hoe we de wereld in gaan en onze aanwezigheid laten gelden.

Deze Volle Maan in Steenbok, samen met de aankomende, zal nieuwe inzichten mogelijk maken in hoe we onszelf bemoederen en ons kansen bieden om te zien wat werkt en wat niet, wat moet veranderen en wat een upgrade nodig heeft.

Omdat deze Volle Maan plaatsvindt op 1º Steenbok, een zeer vroege graad, geeft dit aan dat we net beginnen toegang te krijgen tot een nieuw niveau van bewustzijn dat zich geleidelijk zal verdiepen gedurende het tijdsbestek tussen deze Volle Maan en de komende maan, die plaatsvindt op de laatste graad van Steenbok.

De Volle Maan en de Zon maken een vierkant met Neptunus. De activering van Neptunus duidt op een sterker gevoel dat dingen op het punt staan drastisch te veranderen, evenals een sterkere gevoeligheid voor wat er om ons heen en in het collectief gebeurt. De vierkanten tussen Neptunus, de Zon en de Maan bieden ons mogelijkheden om ons bewust te worden van waar we misschien betere grenzen nodig hebben, waar meer onderscheidingsvermogen van onze kant nodig is, en of we overdreven naïef zijn geweest of misleid door onze gevoelens.


Sorteer op:
 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN