logo_large.webp
logo_large.webp

Wat kun je met astrologie?

 
 

Wat kun je over jezelf te weten komen door astrologie?

Astrologie is pure zelfkennis. Iedereen is geboren met zijn eigen unieke horoscoop tenzij er iemand op exact dezelfde datum, tijdstip en plaats is geboren. Op het moment van geboorte stonden de hemellichamen op een bepaalde plaats in het universum en dat laat zien waar jou behoeften liggen en hoe je daar uiting aan wilt geven. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan veel zelfexpressie of zonder je je juist het liefst een beetje af, zoek je veel geborgenheid of vind je dat juist beklemmend.

Van kleins af aan leven we vaak al naar de verwachtingen van anderen zoals ouders, scholen, vrienden, clubjes, werk enz. Meestal is het natuurlijk allemaal goed bedoeld maar je raakt steeds verder van jezelf verwijderd.

Bijvoorbeeld, de oudste zoon vindt voetbal leuk dus dan gaat de jongste ook bij voetbal. De jongste is misschien helemaal geen teamspeler en wil veel liever atletiek gaan doen waar hij in zijn eentje moet strijden. En zo gaat dat vaak maar door in ons leven en als mensen op een gegeven moment niet lekker in hun vel zitten vinden ze de astrologie. (Sommigen gelukkig ook eerder hoor, gewoon uit belangstelling :-)) Ze willen weten waar hun werkelijke behoeften liggen waar ze mee geboren zijn. Je komt er dan vaak achter dat het leven dat ze leiden totaal niet strookt met wat ze diep van binnen willen, zoals het universum het voor hun bedoeld heeft. Daarom is het ook zo leuk om voor baby’s een horoscoop te maken, het is zo’n handig hulpmiddel voor de ouders.  Want hoe is jouw kindje geaard oftewel met welke behoeften is het ter aarde gekomen?

Astrologie laat je je sterke en je zwakke kanten zien. De uitdaging is om je sterke kanten zoals bijvoorbeeld organisatietalent extra naar boven te halen en de zwakke kanten zoals bijvoorbeeld explosieve boosheid wat af te vlakken. Dit is prettig voor jezelf maar ook voor je medemens.

 

Kun je met astrologie de toekomst voorspellen?

Zo zou ik het niet meteen willen zeggen. Je kunt voorspellen met wat voor energie je te maken krijgt. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar Mars dan weten we dat er actie komt maar er is ook kans op agressie. De energie is aanwezig maar hoe we er uiting aan geven hebben we natuurlijk altijd zelf in de hand. In een persoonlijke horoscoop kun je wel veel preciezer aanduiden in welke levensthema’s zich van alles gaat afspelen en waar je alert moet zijn of waar je juist de touwtjes kan laten vieren.

Wanneer we dan naar de rellen in Eindhoven ten tijden van corona kijken dan is dat duidelijk een uiting van Mars in samenwerking met Jupiter. We weten van te voren hoe de planeetstanden en dus de energieën zullen zijn maar hoe geweldadig of waar ze zich exact zullen uiten weet je niet.

Uranus bijvoorbeeld heeft een rebels karakter, wanneer deze een actieve rol heeft dan kun je er vanuit gaan dat er op de beurs spektakel plaatsvindt. Maar welk fonds je dan moet laten varen of kopen kan ik je niet vertellen.

Aan de andere kant denk ik dan ook aan bijvoorbeeld Corona. Neptunus de planeet van de pandemie staat in zijn eigen teken Vissen en voelt zich dus super sterk. Pluto en Jupiter hebben een samenstand gehad net zoals tijdens de uitbraak van aids, Spaanse griep en ga maar door. We hadden kunnen weten dat er voor gezondheid iets bedreigends aankwam en in de astrologie wisten we dat ook wel.

 


Hoe belangrijk is het weten van je ascendent?

Veel mensen weten wel hun sterrenbeeld, maar niet hun ascendent.

Je sterrenbeeld is het teken waar de zon stond tijdens je geboorte en laat je levenskracht zien en de basisbehoeften. De ascendent is het teken dat aan de horizon opkwam tijdens je geboorte. Dit teken laat zien hoe je op andere mensen overkomt, wat de eerste indruk is die je maakt. Het is zeg maar de kaft van een boek maar de inhoud van het boek komt niet overeen met de kaft. Je kunt op de buitenwereld overkomen als iemand die altijd alle touwtjes in eigen hand heeft maar in werkelijkheid laat je het liefst alles over aan anderen. Het kan zeker handig zijn wanneer je je er van bewust bent hoe je op anderen overkomt.

 

Zegt je sterrenbeeld wat over je karakter, of is je karakter louter iets dat door je opvoeding wordt bepaald en heeft je
 geboortedag/tijdstip/sterrenbeeld daar geen invloed op?

 Je sterrenbeeld vertelt je zeker iets over je karakter. Ieder sterrenbeeld heeft zo zijn basiskenmerken en die  zijn bij iedereen met dat sterrenbeeld aanwezig, bij de een misschien wat sterker dan bij de ander. Maar we hebben natuurlijk niet alleen met ons eigen sterrenbeeld, het teken waar de zon in staat, te maken. Alle planeten spelen een rol en hebben hun invloed op ons. Wanneer we klein zijn dan zijn we nog het meest puur maar natuurlijk hebben opvoeding, scholing, vrienden enz. invloed op ons.


Waarom roept astrologie vaak zo'n sterke emoties op?

 Je hebt mensen die erin geloven en mensen die het volstrekte onzin vinden. Een middenweg is er kennelijk niet.

 Astrologie is de oudste leer die er is en heeft zich naar mijn mening echt wel bewezen. Vroeger hadden we geen nieuwszenders of mobiele telefoon die de mens van nieuws voorzag. Het universum was de nieuwsbron. Aan de hand van patronen die zich in de hemel herhaalden zag men een verband met de gebeurtenissen op aarde. Dat is steeds verder uitgewerkt tot aan de persoonlijke horoscopen heden ten dage. En bij dat persoonlijke daar begint de schoen meestal te wringen. Vaak denk ik dat mensen het een beetje eng vinden om eens in zichzelf te duiken en daarom maar roepen dat het onzin is. Zoals ik al eerder tegen je zei, zelfkennis is soms bad news.
 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN