logo_large.webp
logo_large.webp

Aspecten

 
 

Wanneer je naar je horoscoop kijkt zie je verschillende lijnen kriskras door de tekening lopen. Deze lijnen laten de hoekverbindingen zien tussen planeten, de Ascendant of MC  en noemen we aspecten. Aspecten zijn erg fascinerend, ze geven informatie over de wijze waarop de verschillende energieën van de planeten op elkaar inwerken, ze kunnen elkaar aanvullen maar zeker ook tegenwerken. Wanneer twee of meer planeten met elkaar een aspect maken kun je zien dat er een uitwisseling van de energetische kracht van deze planeten is. Dit houdt in dat er twee onderdelen van de menselijke psyche met elkaar verbonden zijn en krachten uitwisselen.

Het ontstaan van aspecten is niet willekeurig, ze staan op een bepaald aantal graden van elkaar. In de astrologie kennen we de majeure en mineure aspecten waarvan de majeure aspecten de duidelijkste uitwerking hebben. Tevens wordt er gesproken over harmonieuze en spanningsaspecten. Persoonlijk denk ik dat de spanningsaspecten erg nuttig zijn voor je psychische groei. Het leren omgaan met deze “moeilijke” aspecten maakt je als persoon sterker waardoor je beter kunt omgaan met tegenslag en teleurstelling in je leven dan iemand bij wie alles in harmonie is.

In een horoscoop kun je ook planeten zien staan die geen aspect maken dit wil niet zeggen dat deze niet belangrijk zijn.  Men is geneigd de behoefte van de betreffende planeet op overdreven wijze te uiten.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN