logo_large.webp
logo_large.webp

De 12 huizen

 
 

 

 

 

 

 

De 12 taartpuntjes die je op de horoscooptekening ziet noemen we de huizen.

Het maakt niet uit welk sterrenbeeld je bent, iedereen heeft te maken met communicatie, relaties, bezit, thuis, maatschappij enz.  De huizen in een horoscoop symboliseren ieder een eigen thema. Door te kijken naar de geboortetijd en geboorteplaats kun je de plaatsing van de huizen bepalen. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke huizenindeling, de lijnen waar jouw huizen staan zijn dus weer anders als bij je zus, kind of man bijvoorbeeld.

De huizen van je horoscoop laten je zien hoe en op welk gebied een behoefte of aanleg (planeet) naar voren komt. Planeten laten ons een behoefte zien, wanneer je weet in welk huis een of meer planeten staan kun je nagaan wat er te verwachten is op een bepaald gebied. Maar ook over de huizen waar geen planeet in aanwezig is, is nog heel wat te vertellen. Ook het teken waar het huis begint is belangrijk. Het teken bepaalt je houding ten opzichte van dat levensgebied, hoe je het liefst handelt. Ieder huis staat in relatie met een sterrenbeeld en planeet. Zo heeft het 1e huis bijvoorbeeld verwante eigenschappen met (het 1e teken van de dierenriem) Ram en de daarbij behorende planeet Mars. Het sterrenbeeld op het begin van een huis, omschrijft hoe  de energie van de planeet in dat huis wordt benut op betreffend levensgebied.

Huizen worden altijd zowel vanuit materiële als psychologische invalshoek bekeken.

1e  huis: algemene houding, hoe je je presenteert, alles wat je onderneemt of doet, uiterlijk  

Het 1e huis in je horoscoop geeft aan hoe je op andere mensen overkomt. Dit geldt niet alleen voor je persoonlijke verschijning maar tevens vertelt het iets over je manier van handelen. Wanneer je bv. Ram bij je eerst huis hoort heb je er geen moeite mee om voor jezelf op te komen maar met Vissen ben je meer aarzelend.

2e  huis: bestaanszekerheid, talenten, bezit, geld, sensualiteit, eigenwaarde, normen en waarden 

Het 2e huis in je horoscoop symboliseert een innerlijke behoefte aan zekerheid. Deze zekerheden kunnen op praktische en materiële dingen zoals inkomsten gericht zijn maar ook gevoelsmatig zoals in relaties worden ze gezocht. De planeten in het huis laten zien wat de voornaamste behoefte aan zekerheid is, het teken van het tweede huis laat zien op welke manier de zoektocht naar zekerheden gevoerd wordt. 

3e  huis: communicatie, contacten, broers en zussen, je nabije omgeving, informatie, korte reisjes

Het 3e huis in je horoscoop staat voor communicatie en verbinding. Met veel planeten in dit huis heb je b.v. behoefte aan een uitgebreide algemene kennis. Het huis laat tevens zien op welke manier de omgang met broers, zussen en naaste omgeving is. Het teken wat bij je derde huis hoort geeft aan op welke manier je contact legt en je jezelf verrijkt met informatie. Met verbinding wordt ook het verkeer bedoeld, op wat voor manier verplaats je je van A naar B.                                                   

4e  huis: je afkomst, huis en thuis, emotionele basis, ouderlijk huis, je wortels, meest nabije ouder   

Het 4e huis van je horoscoop geeft informatie over je afkomst, het is het huis van de familie. Dit huis geeft een verbinding aan de ouder waar je gevoelsmatig de sterkste band mee hebt. Het teken wat bij dit huis staat geeft aan welke invloed je ouderlijk huis en je eigen thuis op je heeft.                                                 

5e  huis: je persoonlijkheid, creativiteit, ego, hobby’s, kinderen, ontspanning    

 In het 5e huis van je horoscoop kun je zien wat mogelijkheden zijn om leiding te geven aan je eigen bestaan. Het laat zien waar je goed in bent, waar je creatief kunt zijn. Het is ook het huis van verliefdheden, kinderen en ontspanning. De manier waarop je met deze dingen omgaat is afhankelijk van het teken dat bij dit huis hoort. 

6e  huis: dagelijkse bezigheden, werk, systematiseren, analyseren, gezondheid     

In het 6e huis zie je welke vaardigheden je gebruikt in je dagelijkse bezigheden, je werk. Het gaat hier niet zozeer om de functie maar over hoe je inhoudelijk werkzaamheden verricht. Ga je gedisciplineerd en systematisch te werk of ben je juist snel afgeleid, zorgzaam of chaotisch, dit hangt af van het teken wat bij het 6e huis hoort. Dit is ook het huis van je gezondheid, het laat zien wat je nodig hebt om goed te functioneren.

7e  huis: 1 op 1 relaties, samenwerkingsverbanden, partner                                                                                                

Het 7e huis is het relatiehuis, hier gaat het om de relatie tussen 2 personen. Het teken van dit huis laat zien wat je zoekt in een partner en hoe je omgaat met samenwerking. Bij het woord partner moet je niet alleen aan je levenspartner denken, het kan ook gaan over bijvoorbeeld je zakenpartner, advocaat of arts.

8e  huis: emotionele ervaringen en processen, het onderbewuste, instinctieve reacties, het bezit van de ander, dood, seksualiteit                                                                      

Het 8e huis is het huis van je emoties, je intense gevoelens. Het teken van het 8e huis laat zien hoe je omgaat met emotionele problemen, pijn, verandering, strijd en wantrouwen. Het is het huis van macht en onmacht, de onderte steen boven willen halen. In dit huis heb je ook het vermogen van de ander in handen. 

9e  huis: idealen, buitenland, horizon verbreding, expansiedrang, hogere opleiding, religie, filosofie                                                

Het 9e huis staat voor groei, je behoefte om je horizon te verbreden. Dit is het huis van verre reizen, ook in je hoofd. Hier ligt de ontwikkeling van jezelf door studie of andere manieren om je kennis te verrijken en je teriitorium uit te breiden. Het teken van het 9e huis laat zien op welke manier je de motor van je denken gebruikt.                       

10e huis: plek in de maatschappij, status, erkenning, beroep, ambitie, vorming, de andere ouder  

Het 10e huis is de oogst van wat je gezaaid hebt. Dit huis geeft je plek in de maatschappij weer, hoe je ambities zijn om hoger op de lader te komen, je gedrevenheid naar buiten komt om je doel te bereiken. Het teken van het 10e huis laat zien op welke manier die ambitie zich uit. 

11e huis: vriendschappen, sociale leven, grenzen doorbreken, vrijheid, relaties in groepsverband

In het 11e huis zitten je groepscontacten, vrienden en geestverwanten. Dit is het huis van grenzen doorbreken, ontsnappen aan gebondenheid, verrassend kunnen zijn. Je sociale leven ligt in dit huis, ook je wensen en verlangens. Het teken van het 11e huis geeft aan wat je zoekt in groepsverband en op welke manier je je wensen wilt laten uitkomen. 

12e huis: mystiek, afzondering en isolement, onthechten, loslaten, dromen, geheimen   

Het 12e huis laat zien wat je mogelijkheden zijn om dingen los te laten. Met name de dingen die je zwaar vallen. Het is het huis van de stilte, de afzondering, het alleen zijn, in je eigen gedachten zijn. Tevens is dit het huis waar een schijnwereld gevormd wordt en waar je innerlijke wijsheid gevonden wordt. Het teken van dit huis vertelt iets over de manier van handelen wat deze thema's betreft.

 

.

 
 
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN