logo_large.webp
logo_large.webp

De Ascendant & MC

 
 

Bij een horoscoopduiding zijn nog twee factoren heel belangrijk en dat zijn de Ascendant en de Midhemel.

Ascendant - AC

Bij het berekenen van een horoscoop wordt gekeken naar het dierenriemteken dat op het moment van geboorte aan de oostelijke horizon staat. Dit teken geeft weer hoe andere mensen ons zien. Het is zeg maar net als de kaft van een boek.  Van de Ascendant is bekend dat hij het gedrag en de houding van een persoon weergeeft zoals hij in eerste instantie op je overkomt. Als je op je horoscooptekening kijkt dan wordt de Ascendant weergegeven op de plek waar het 1e huis begint.

Aan de overkant op 180° staat de Descendant, precies op het beginpunt van het 7e huis. Hier kun je veel afleiden over hoe je tegen partners en relaties aankijkt en over het type mensen waar je je tot aangetrokken voelt.

 

 

Midhemel - MC

De Midhemel vind je bij het beginpunt van het 10e huis, het huis van status, ambitie en de maatschappij. Zolang je nog niet echt deelneemt aan de maatschappij lijkt deze wat moeilijk te duiden. De Midhemel is een gedragsfactor in de horoscoop die aangeeft hoe het gesteld is met de ambities van iemand. De Midhemel staat op het hoogste punt dat in een etmaal door de zon wordt bereik.

 

Hier tegenover op 180° licht het Middernachtspunt, dit is het laagste punt dat in een etmaal door de zon wordt bereikt. De Middernacht staat op het beginpunt van het 4e huis en vertelt ons veel over je afkomst, ouderlijk huis en thuis.

 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN