logo_large.webp
logo_large.webp

De kracht van getallen

Alles is trilling, en trilling is terug te leiden naar een getal en de daarbij behorende energie of kracht. Om de getallen te onderzoeken die bij jou horen ,gebruik je de geboortedatum en de volledige naam die je gekregen hebt. Het belangrijkste getal is je geboortegetal, dit is zeg maar een kosmisch geschenk om onze levensbestemming te bereiken. Dit getal helpt je bij je ontwikkeling en is je basisprogramma voor dit leven. Om je geboortegetal te berekenen tel je eenvoudig alle cijfers van je geboortedatum bij elkaar op, de uitkomst daarvan is je geboortegetal. Bijvoorbeeld 21-05-1989 is 2+1+5+1+9+8+9=35  / 3+5=8 je geboortegetal is dan 8. Ieder getal heeft een aantal basiskenmerken zowel pluspunten als minpunten. In de numerologie verbinden we het geboortegetal ook met de chakra's en astrologie.

Het is zeker niet de bedoeling om te oordelen of te veroordelen naar aanleiding van een uitkomst. De uitdaging is om je sterke kanten verder te ontwikkelen.

Bij een numerologie analyse worden buiten het geboortegetal ( Lotsgetal ) nog verschillende getallen berekend en uitgebreid beschreven. De basiskenmerken van de getallen zijn als volgt:

 

De kracht van de 1

De basiskenmerken die bij het getal 1 horen zijn:

+ zelfvertrouwen, moed, creativiteit, pionier, onafhankelijkheid

- egoïsme, agressie, koppigheid, lui, verlegenheid

De 1 is verbonden met de Zon en de sterrenbeelden Ram en Leeuw, tevens wordt de 1 gekoppeld aan het basis- of wortelchakra. Wanneer de kracht van de 1 niet vrijelijk kan stromen veroorzaakt dit een blokkade in het onderste chakra, het basiscentrum. Bij een goed functionerend basischakra heb je voldoende wilskracht en uithoudingsvermogen. Is er sprake van een blokkade in het betreffende chakra dan zal de betrokkene de mogelijkheden die hij heeft niet ten volle benutten en het zal een belemmering zijn om van het leven te genieten.

 

De kracht van de 2

De basiskenmerken die bij het getal 2 horen zijn:

intuïtie, hulpvaardigheid, samenwerking, tactvol, zorgzaam

besluiteloos, verslavingsgevoelig, slachtoffer, stemmingswisselingen

De 2 is verbonden met de Maan het het sterrenbeeld Kreeft, tevens wordt de 2 gekoppeld aan het sacraalchakra. Wanneer de kracht van de 2 niet vrijelijk kan stromen kun je een geblokkeerd sacraalchakra krijgen. Wanneer dit chakra in balans is heb je een open geest, je kunt het leven aan. Is er een blokkade in het sacraalchakra dan heb je moeite met het uiten van gevoelens en emoties.

 

De kracht van de 3

De basiskenmerken die bij het getal 3 horen zijn:

+ communicatie, zelfexpressie, initiatief, trekt de aandacht, levensgenieter

- gemakzuchtig, onpraktisch, ijdelheid, te kritisch, arrogantie

De 3 is verbonden met Mercurius en de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd, tevens is de 3 gekoppeld aan het zonnevlechtchakra. Wanneer de kracht van de 3 niet vrijelijk kan stromen kan dit problemen geven met het betreffende chakra. Wanneer het zonnevlechtchakra open is dan heb je een goede spijsvertering, je lichaam wordt goed gezuiverd en je beschikt over een goed oriëntatievermogen.

 

De kracht van de 4

De basiskenmerken die bij het getal 4 horen zijn:

discipline, geduldig, volharding, orde, liefde voor de natuur, traditie

vastklampend, depressief, woede uitbarsting, starheid

De 4 is verbonden aan de planeet Mars en het dierenriemteken Schopioen en Steenbok, tevens is de 4 aan het hartchakra gekoppeld. Wanneer de energie van de 4 vrijelijk kan stromen zal dat positief uitwerken op hart en longen. Je bent eerlijk tegen jezelf en je durft je kwetsbaar op te stellen.

 

De kracht van de 5

De basiskenmerken die bij het getal 5 horen zijn:

+ representatief, vernieuwing, vrijheidszin, levenslust, humor, verlangen naar kennis

rusteloos, snel boos, onvoorspelbaar, energieversnippering, wispelturig, onmatigheid

Het getal 5 is verbonden met de planeet Jupiter en de sterrenbeelden Boogschutter en Vissen, tevens wordt het getal 5 aan het keelchakra gekoppeld. Wanneer het keelchakra in balans is dan sta je duidelijk voor je eigen mening en is je intuïtie goed ontwikkeld. Het vermogen om onszelf mondeling te uiten ligt in het keelchakra, tevens ben je een goed luisteraar wanneer het chakra in balans is. 

 

De kracht van de 6

De basiskenmerken die bij het getal 6 horen zijn:

harmonie en vrede, besluitvaardig, familie, artistiek, verantwoordelijk

jaloezie, bezitterigheid, bemoeizuchtig, obsessies, agressie

De 6 is verbonden met de planeet Venus en het sterrenbeeld Stier. Tevens is het keel- en het voorhoofdchakra verbonden aan dit getal. Wanneer de 6 geen blokkade tegenkomt dan ken je jezelf en heb je vertrouwen in je medemens. Ruimdenkendheid en vrij van remmingen horen ook bij de zes net als de hormoonhuishouding, je ogen, neus en oren.

 

De kracht van de 7

De basiskenmerken die bij het getal 7 horen zijn:

+ spiritueel, intuïtie, levensvreugde, filosofisch, wetenschappelijk

eenzaamheid, illusies, drugs of alcohol, duistere ideeën

Het getal 7 is verbonden aan de planeet Uranus en de sterenbeelden Waterman en Vissen. Tevens is het getal 7 aan het voorhoordchakra, het derde oog, verbonden. Wanneer de 7 vrijelijk kan stromen dan heb je een sterke intuïte en waarschijnlijk enigzins paranormaal begaafd. Je bent er goed in om het goede in het leven te zien.

 

De kracht van de 8

De basiskenmerken die bij het getal 8 horen zijn:

levensvreugde, innerlijke kracht, harmonie, dynamisch, ambitieus

gemakzucht, relatieproblemen, machtsmisbruik, laatbloeier

Het getal 8 is verbonden aan de planeet Saturnus en het sterrenbeeld Steenbok, tevens hoort het getal 8 bij het sacraalchakra net als de 2. Wanneer de 8 vrijelijk kan stromen heb je een sterk immuunsysteem en het vermogen om gevaarlijke energie te bestrijden. Het sacraalchakra heeft invloed op de circulatie van alle lichaamsvloeistoffen. 

 

De kracht van de 9

De basiskenmerken die bij het getal 9 horen zijn:

integer, wilskrachtig, idealistisch, spiritueel, menslievend, romantisch, filantropisch

- dominant, kleinzielig, aandacht eisend, bevooroordeeld,rusteloos, drugs 

Het getal 9 is verbonden met de planeet Neptunus en het sterrenbeeld Vissen, tevens staat het getal 9 met het kruinchakra in verbinding. Wanneer het kruinchakra in balans is heb je een sterk zenuwstelsel en ervaar je een gevoel van vrede en harmonie. Je denkt aan het welzijn van anderen en niet alleen aan jezelf. 

 


 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN