logo_large.webp
logo_large.webp

Blog

Geen dag is hetzelfde dus ook niet in het universum, planeten zijn constant in beweging. Sommige gaan langzaam en staan jaren in een zelfde dierenriemteken terwijl anderen er in een paar dagen doorheen vliegen. Door al deze bewegingen verandert de energie niet alleen om je heen maar ook in je zelf. AstroMoon houdt je op de hoogte van het belangrijkste astrologische nieuws.

Jupiter driehoek Pluto - 4 juni 2024

De komende dagen staat Jupiter in een gunstige verbinding met de transformerende Pluto. Dit zijn dagen waar je met goed gevolg positieve veranderingen in je leven tot stand weet te brengen. De belangrijkste vraag die je jezelf bij dit alles moet stellen is, “Voor wie doe ik dit eigenlijk?” Kansen liggen voor het grijpen en alles lijkt je mee te zitten. Met deze stand is het belangrijk om niet te egoïstisch te denken, je doel moet niet alleen jou ten goede komen maar ook je medemens. De kans is groot dat je anderen bij de hand pakt en de goede kant op leidt. Gebruik je invloed op een positieve manier, help je medemens en groei samen.

Mercurius in Tweelingen - 3 juni 2024

Mercurius is in jubelstemming want hij is zijn eigen teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 17 juni 2024. Met Mercurius in Tweelingen gaan we merken dat onze communicatie intensiever wordt. Er is meer sprake van telefoontjes, post die beantwoord moet worden e.d., maar er vinden ook meer gesprekken en discussies plaats. Er is sprake van veel geestelijke activiteit en je hebt soms het gevoel dat je het even niet meer kunt overzien. Probeer je af en toe te distantiëren om de geest helder te houden. Vergeet in deze tijd waarin je zelf veel wilt vertellen niet om ook een goed luisterend oor te zijn voor anderen. Zorg dat je geest flexibel blijft en houd niet vast aan starre overtuigingen. Sta open voor nieuwe ervaringen en wees nieuwsgierig naar wat er op je pad komt. Dit is een

Jupiter in Tweelingen - 25 mei 2024

De uitbundige Jupiter is het nieuwsgierige teken Tweelingen binnengekomen en blijft daar tot 10 juni 2025.  

Jupiter, de traditionele heerser van zowel Boogschutter als Vissen, is de planeet die wordt geassocieerd met expansie, overvloed en groei. Transits van Jupiter informeren ons over een verschuiving in hoe we worden aangetrokken tot het zoeken naar waarheid en betekenis en in onze relatie tot onze overtuigingen, levensfilosofie en kosmologie.

Volle Maan in Boogschutter - 23 mei 2024

De Volle Maan van 23 mei 2024 staat in het vuurteken Boogschutter. In het tegenoverliggende teken Tweelingen laat de Zon zijn volle licht schijnen op de Maan. Deze lunatie nodigt uit om voorbij onze comfortzone te gaan en ons te concentreren op onze zoektocht naar waarheid en betekenis.

Zon in Tweelingen - 20 mei 2024

De zon is zijn reis gestart in Tweelingen, het eerste luchtteken van de dierenriem. De verschuiving van de Zon van een vast aardeteken naar een flexibel luchttekenen is zeker voelbaar, en het binnendringen van de zon in Tweelingen brengt een frisse wind en een verlangen naar verandering en nieuwigheid in ons leven.
Tweelingenseizoen is vooral gericht op 

Mercurius in Stier - 15 mei 2024

Mercurius heeft na een lang verblijf vuurteken Ram verlaten en is het aardeteken Stier binnengekomen. Mercurius blijft tot en met 3 juni in Stier en nodigt ons uit om pragmatisch te denken en praktische oplossingen te zoeken voor elk probleem waarmee we worden geconfronteerd.

Nieuwe Maan in Stier - 8 mei 2024

De nieuwe Maan in Stier, met zijn aardende invloed, moedigt ons aan om onze ambities af te stemmen op de tastbare en blijvende aspecten van het leven.

Stier waardeert verbindingen en relaties  , vooral die welke de tand des tijds doorstaan. De nieuwe maan in Stier zet ons ertoe aan onze relaties opnieuw te beoordelen en te versterken, waarbij we ons richten op de banden die bijdr

Pluto retograde in Waterman- mei 2024

Pluto, de raadselachtige planeet van transformatie en wedergeboorte loopt achteruit in het vernieuwende teken Waterman. Dat geeft ons de komende maanden de tijd  om op de pauzeknop te duwen en eens diep in de verborgen hoeken van onze psyche te graven. Deze retrograde nodigt je uit om je schaduwen onder ogen te zien, onze doelen opnieuw te onderzoeken en plannen bij te stellen. Verwelkom nieuwe inzichten en integreer ze in je aanpak om vooruit te komen.

Mars sextiel Pluto - 4 mei 2024

Mars in Ram vormt een sextiel met Pluto in Waterman, deze dynamische combinatie stelt ons in staat om onze doelen met hernieuwde passie en uithoudingsvermogen na te streven.
Deze stand tussen de huidige heerser en voormalige heerser van Schorpioen, stelt ons in staat om complexe projecten aan te pakken, ons enthousiasme nieuw leven in te blazen en uitdagingen met moed en veerkracht aan te gaan. Er is weinig dat we niet kunnen bereiken, dus grijp het moment en ga je dromen na met niet-aflatende vastberadenheid.
Door deze stand beschikken we over een sterk uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen dat nodig is om onze doelen tot een goed einde te brengen. De standvastige vastberadenheid van Mars wordt gecombineerd met de transformerende kracht van Pluto om ons vooruit te

Venus in Stier - 29 april 2024

Op 29 april ontvangt het aardeteken Stier de planeet van liefde en harmonie, Venus. Dit is een soort thuiskomen voor Venus want deze planeet is de heerser van Stier. De komende weken richten we ons meer op de dingen die werkelijk belangrijk voor ons zijn, de dingen die ons echt gelukkig maken. Stier hecht veel waarde aan stabiliteit en zekerheden maar hoe zeker kun je zijn over je werk, relatie, huisvesting enz.?  Uranus en Jupiter staan immers ook in Stier en die kunnen voor nogal wat opschudding zorgen waardoor opeens alles instabiel en onzeker wordt. Moeten we daar wakker van liggen? Nee, dat moeten we vooral niet doen want iedere “crisis” zorgt voor nieuwe mogelijkheden. En Uranus en Jupiter helpen je om grensverleggend en vernieuwend deze mogelijkheden te onderzoeken en te sta

Volle Maan in Schorpioen - 24 april 2024

Op 24 april 2024 is het  Volle Maan in het waterteken Schorpioen.

Schorpioen is een van de meest uitdagende tekens voor de Maan om in te verblijven. Er wordt wel eens gezegd dat de Maan in Schorpioen niet in staat is om zijn energie in alle volheid uit te drukken, maar laat je niet voor de gek houden. De transformerende ups en downs van deze Volle Maan in Schorpioen zijn zeker voelbaar en kan zelfs als magisch ervaren worden.

Zon in Stier - 19 april 2024

De Zon in Stier maakt je overdreven gefocust op je werk of je raakt geobsedeerd door plezier. Stier hecht waarde aan stabiliteit in relaties, werk, financiën, mooie spullen en deze stand zorgt voor extra motivatie om dit voor elkaar te krijgen. Je zet al je energie in om je doel te bereiken en niemand kan je beslissing beïnvloeden. De Zon in Stier helpt je om standvastige ideeën, overtuigingen en standpunten uit te werken. Overhaast handelen is niets voor Stier, iedere reis, zakelijk voorstel of nieuwe ontmoeting wordt zorgvuldig geëvalueerd. Stier heeft vaak moeite met verandering en gaat dwars liggen wanneer iets niet loopt

Jupiter conjunct Uranus - april 2024

 De meest opwindende transit van 2024 is in aantocht. Eens in de 14 jaar ontmoeten Jupiter en Uranus elkaar en dat vindt nu op 21 april plaats in het teken Stier. Zet je schrap voor een golf van onverwachte gebeurtenissen in je leven. Er zullen deuren voor je open gaan, misschien niet de deuren die je in gedachten had, maar ze zullen je helpen om dichter bij het doel van je ziel te komen. Houd er aan de andere kant ook rekening mee dat dingen ten einde kunnen komen, en ook dat heb je niet zien aankomen.

Jupiter staat voor geluk en Uranus is verrassend of zelfs schokkend en ze staan elke 14 jaar op dezelfde grade. Dit is de eerste keer in meer dan 80 jaar dat deze twee gasreuzen elkaar ontmoeten in het aardeteken Stier. Wanneer Jupiter, bekend om zijn frisse perspectieven en

Ram eigenschappen

We zitten nog een paar dagen in het Ram-seizoen♈️maar wat zijn nu precies de eigenschappen van dit vuurteken?
Het eerste teken van de dierenriem is Ram, daar start tevens de lente. Ram staat voor het begin van het leven, de creatieve en onafhankelijke geest. Hij wordt vaak als pionier en leider gezien. Rammen zijn positief bekeken moedige, romantische en spontane mensen die altijd naar iets nieuws op zoek zijn. Daarnaast kunnen Rammen ook erg koppig en humeurig zijn en zelfs ongelukken aantrekken.
 

Nieuwe Maan en zonsverduistering - Ram

Vergeet 1 januari, het ECHTE nieuwe jaar is de Nieuwe Maan in Ram. Dit is het moment waar de Maan op één lijn met de Zon staat en buiten- en binnenwereld samenkomen in het pioniersteken Ram.
Als eerste teken van de dierenriem is Ram erg op zichzelf gericht. Dat betekent dat je tijdens deze Nieuwe Maan een beetje egoïstisch mag zijn. Het is tijd om je op jezelf te concentreren. Egoïsme is een woord waar vies naar gekeken word. Maar wat als je door je onbaatzuchtige toewijding en liefde je jezelf vergeet.
Het tegenoverliggende teken van Ram is Weegschaal en dat vraagt om balans. Voor anderen klaar staan is prima, maar het mag geen vanzelfsprekendheid worden. Kijk naar jezelf en vraag jezelf af of je van deze persoon houdt of dat het tijd is voor verandering. Je mag jezelf o

Venus in Ram is intens - 5 april 2024

Venus de planeet die graag deelt met anderen staat in vuurteken Ram, het teken dat zichzelf niet graag wegcijfert. Venus is in het nadeel want deze planeet is heerser ven Weegschaal en staat nu dus recht tegenover zijn eigen teken. Wanneer deze planeet van de liefde zich vermengt met oorlogsplaneet Mars is de energie die hieruit ontstaat intens en richt zich voornamelijk op angst, passie en machtsthema´s. Venus is de planeet van diplomatie en hoe mooi zou het zijn als deze kracht toch resultaat weet te boeken in al het geweld op onze aarde. Ram is een pionier en strijder en met Venus op bezoek strijd je voor alles wat je lief is. Aan energie is wat dat betreft geen gebrek, je bent bereid om door het vuur te gaan. Venus in Ram maakt gepassioneerd en de liefde zal dan ook hartstochtelijk

Mercurius retrograde t/m 25 april

De eerste retrograde van dit jaar is een feit, Mercurius zal tot en met 25 april achteruit lopen. Mercurius is de planeet van ons denkvermogen en de manier waarop we communiceren. Wanneer deze planeet retrograde gaat lopen dan is de kans op verwarring erg groot. Communicatie in alle vormen, van elektronica tot je gesprekken en interacties met mensen, tot de manier waarop je communiceert en je denkproces, worden door deze Mercurius beïnvloed. Er is meer kans op vergeetachtigheid of vaagheid in de manier hoe je je uit. Mercurius staat in het assertieve vuurteken Ram en dat zorgt ervoor dat je zelfs nogal onbeleefd uit de hoek kunt komen. Mercurius die achteruitloopt geeft je de mogelijkheid om je plannen nog eens te heroverwegen. Hij trapt zegt maar op de rem en je kunt het gevoel hebben ge

Venus sextiel Uranus - 28 maart 2024

Venus de planeet van de liefde en de onvoorspelbare Uranus staan in een gunstige verbinding. Er kan een plotselinge verandering plaatsvinden in je relaties, zowel vriendschappelijk, professioneel als ook op liefdesgebied. Misschien voel je je te gebonden en heb je behoefte aan meer vrijheid. In zakelijke of financiële bezigheden kunnen zich onverwachte gebeurtenissen voordoen die ook nog eens goed voor je uitpakken. Wanneer er in deze dagen een liefdesrelatie begint dan is deze waarschijnlijk zeer turbulent maar van korte duur. Deze stand maakt vrouwen extra aantrekkelijk, ze zijn zich onbewust meer bewust van hun vrouw zijn. Op het artistieke en creatieve vlak kun je baanbrekend werk verrichten.

Volle Maan in Weegschaal - 25 maart 2024

De Volle Maan vindt plaats wanneer de Zon en de Maan recht tegenover elkaar staan en het is een van de belangrijkste energetische momenten van de maand.

Deze Volle Maan vraagt om samenwerking, diplomatie, rechtvaardigheid en gelijkheid. Wees alert op de kansen die ontstaan door je relaties. Onthoud dat, aangezien de Zon in het teken Ram  staat, je initiatief moet nemen en niet moet aarzelen om verder te gaan. Weegschaal heeft namelijk de neiging om te lang te twijfelen en dingen af te wegen waardoor kansen gemist worden.

De periode Volle Maan is een tijd van afronding, van oogst en manifestatie van je intenties uit het verleden. Wat je eerder hebt gezaaid, kun je tijdens deze lunatie oogsten. Zes maanden geleden was het Nieuwe Maan in Weegschaal en alles wat je je t

Zon in sterrenbeeld Ram - 20 maart 2024

De Zon komt het assertieve vuurteken Ram binnen en dus kunnen we zeggen, Gelukkig Nieuwjaar! Wanneer de Zon aankomt in Ram begint astrologisch gezien een nieuwjaar, Ram is immers het eerste teken van de dierenriem. Met de Zon in Ram komt je egoïstische kant wat meer naar boven, je hebt duidelijk je eigen programma en wensenlijstje. Het Ramseizoen geeft ons een boost om vooruit te komen en eventueel een nieuwe weg te bewandelen. Ram stoot nogal eens zijn hoofd dus wees niet te weerbarstig wanneer anderen je van goede raad willen voorzien.

Ram met zijn heerser Mars zijn strijdlustig en zullen alles uit de kast halen om als winnaar uit de strijd te komen. De vurige aard van Ram wil niet dat we blijven stilzitten en afwachten tot er dingen gebeuren. Gebruik de pioniersmentaliteit

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN